• toinen käsi

SPONTAANI PIKAKIRPPISTELY

Päivitetty: touko 6

Kävimme Itäkeskuksen kupeessa olevalla Puhoksen ostarilla ja päädyin tekemään pikaisen vartin kirppiskierroksen Puhoksen Fidalla.Kuvassa seison mukulakivetyksellä ja taustallani on mustista laudoista tehty paneeli. Katson yläviistoon ja päälläni on tummansininen takki, ruutuhousut ja maiharit.
Varmaan menee aikansa, että poseeraukseni ei ole näin epäluonnollinen..

Yksi syy, miksi kaipasin tämän blogin perustamista, on että perinteiset vaate- ja muotiblogit kuuluvat jo historian havina -osastolle... Ja itse ainakin tykkäsin lukea myös juuri tämän tyyppisiä juttuja, joissa kerrotaan mitä on päällä, mistä ne on mahdollisesti löydetty jne. Eli päälläni on...


  • Vanhan työpaikan löytötavaralaatikosta dyykattu kashmirhuivi

  • Guccin bambureunaiset silmälasit maksoivat 1 € (plus linssit) Instrumentariumissa vuosia sitten

  • Marimekon valkoinen kangaslaukku Hakiksen Fidasta

  • Tummansininen kashmirtakki entisesta Maunulan Fidasta

  • Pörrövillapaita Weekdaysta vuosia sitten. Hassua on, että ostin tämän puolisoni ja minun ensitreffien aikaan, mutta kadotin villiksen treffeillä! Kävin ostamassa uuden, mikä ärsytti.

  • Ruutuhousut Hakiksen Uffista

  • Dr. Martensit, jotka puolisoni sisko osti vuosia sitten ja ne ovat vieläkin kuin uudet. Kenkien huolto kannattaa!

  • Mustat mokkanahkaiset hanskat ovat Tammiston Punaisen Ristin Kontti-kirppikseltä. Olen löytänyt sieltä suhteellisen vähän mitään ja silti käyn siellä usein.

  • Kuvassa näkymätön Finlaysonin kankainen kasvomaski.


Tällä asulla siis lähdin liikenteeseen. Tarkoitukseni ei ollut mennä Fidaan, mutta päätin tehdä tehokkaan pikavisiitin. Ja jotenkin tuntuu, että aina kun tarkoitukseni ei ole mennä kirppistelemään, sieltä löytyy vaikka ja mitä ihanaa! Näin kävi tälläkin kerralla. Olen käynyt kyseisellä Fidalla muutaman kerran aiemmin, enkä löytänyt silloin mitään kiinnostavaa. Tuntui, etten silloin löytänyt mitään vintagea. Nytkin olin hieman epäuskoinen, mutta löysinkin monta kivaa juttua. Vilkaisin astiapuoltakin ja siellä oli niin monta söpöä juttua! Pitää varmaan palata lähiaikoina taas apajille.


Olen kaivannut jo pidempään väriä vaatekaappiini. Olin vuosia enemmän klassikoiden keruu -linjalla, joka onkin tuottanut hyvää tulosta. Ajattelin myös kauan, että minulle ei sovi keltaiset tai vihreät vaatteet, koska ihoni on itsessään keltaisen sävyinen ja kyseiset värit saavat naamani näyttämään sairaalta. Kuitenkin tärkeintä on mielestäni pitää hauskaa ja löytää väreistä ne oikeat sävyt! Itse pidän yleensä, kun hankalissa väreissä valitsen kylmemmän vaihtoehdon, mutta en halua olla niin ehdoton.Kuvassa näkyy uusi keltainen pöytäliina valkoisilla kukilla kuivumassa kuivaustelineessä. Kuva on otettu ylhäältä päin ja taustalla näkyy punainen itämainen matto.
Uusi pellavasekoitepöytäliina kuivumassa.


Tämän kerran saalina löysin hiekansävyisen armeijatakin. Ihastuin leveisiin, kimonomallisiin hihoin, jotka voi kiristää napilla pussimaisiksi. Etsin pari nappia lisää, sillä muutama näytti puuttuvan. Muuten se oli oikein siistissä kunnossa. Toinen löytö oli vaaleankeltainen pellavapaita. Tämä löytyi miestenosastolta vaikka onkin ns. naisten mallia. Sen huomaa rinnan kohdalla olevista leikkauksista nappien sijoittumisesta päällä katsottuna vasemmalle. Tykkään käyttää isoja miestenpaitoja, sillä ne ovat suoralinjaisempia. Naisten malleissa on usein juuri leikkauksia, jotka ei toimi oversizena niin hyvin, mutta tässä se ei haitannut. Tämä paita on kokoa 50. Hihat ovat yllättävän kapeat siihen nähden. Kolmanneksi mukaan tarttui tämä Sandin tikkitakki. Nyt on pakko myöntää, että minulla on vahvasti tikkitakki sekä keltainen vaihe. Harmikseni huomasin pesun jälkeen takana olevan pientä tahraa, mutta koitan saada sen vielä sappisaippualla pois. Keltaista linjaa jatkaa neljäs löytö eli kaunis pöytäliina. Omistan jo saman pellavanvärisenä ja tämä keltainen on ihanan keväinen. VIimeisimpänä löysin tämän super kauniin värisen punaisen midimittaisen hameen. Se on vyötäröltä hieman iso, joten saatan laittaa ohuen kuminauhan vyötärön kaventamiseksi.

Huhhuh. Tulipa tuosta reissusta kunnon adrealiini-rush. Parasta on että kaikki olivat superlöytöjä, moni jopa etsintälistallani (kuten keltainen pellavapaita ja armeijatakki) ja tulen varmasti käyttämään jokaista kevään edetessä! Luin seuraavana päivänä Fidan asiakassähköpostista heidän vaihtaneen uuden kevätmalliston myymälöihin. Se selittänee hyvän valikoiman! Puhoksen Fida myös uudistui joku aika sitten, ja se varmasti haki vielä uomiaan viiemeksi siellä vieraillessani.