• toinen käsi

KUVAPÄIVÄKIRJA - RESORT

Tykkään ottaa kuvia ympäröivistä esineistä, maisemista, kukista jne. jotka näyttävät inspiroivan minua kaikkeen tekemiseeni - myös pukeutumiseen. Viimeaikaiset fiiliskuvat ovat kytkeytyneet selvästi lomailun, lämmön ja kesän ympärille.Maisemakuva merestä auringonlaskun aikaan, etualalla oleva puu, pyörä ja laituri sekä sillä seisovat ihmiset näkyvät silhuettimaisesti tummina.


Pohdin resort sanaa ja sen merkityksiä (ajatusketju lähti resort-mallistoista ja mitä ne teoriassa ovat. Toim. huom. ne ovat juuri sitä mitä voi ajatella, eli kesän välikaudelle sijoittuvia lomamallistoja). Engalnninkielen sana resort tarkoittaa lomakohdetta ja turvaa, mutta myös uudelleen järjestämistä ja palautumista. Eli täydellinen sana kaikissa merkityksissään kuvaamaan lomaa ja sen syvintä tarkoitusta: ajatusten uudelleen järjestämistä ja palautumista.


Oma resort mallistoni koostuu tällä hetkellä isoista kauluspaidoista (milloin ne eivät kuuluisi repertuaariini...?), hameista, hauskoista koruista, joita harvemmin pääsee käyttämään talvikerrastojen kanssa sekä kiinnostavista laukuista ja väreistä. Koitan myös käyttää mahdollisimman vähän suljettuja kenkiä.Kuva on otettu asuntoni nurkasta, jossa on puinen jakkara ja sen päällä korilaukku sekä vaatekaapin kahvasta roikkuva vihreä pellavableiseri ja Venetsia-teemainen laukku.


Kuva Helsingin alppiruusupuistosta ja sen kukkaloistosta, kuvan yläreunassa näkyy puiston mäntyjen runkoja.


Joka vuodenaika eniten inspiraatiota kaikkeen elämäni tekemiseeni tuo luonto ja sen alati muuttuva olemus. Suomen kesä on maaginen pitkän kolean kevään ja sitä edeltäneen talven jälkeen. Kaikki tämä elämä ja runsas vehreys tuntuu absurdilta. Alkukesä on ollut myös kiitettävän lämmin, minkä seurauksena olen koittanut haastaa itseäni pukeutumaan silti omalle tyylilleni uskollisesti ja jotenkin kiinnostavasti ilman kerrospukeutumista, paksuja kankaita ja villapaitoja.Kuvassa on erivärisiä etnisen tyylisiä astioita kuivumassa tiskipöydällä valkoisen liinan päällä.

Kuvassa on vihreä, punainen ja keltainen kerrostalon seinämä, sateen jälkeinen märkä asfaltti ja värikkäitä autoja tiensivuun parkkeerattuna.


Olen kuvassa kyykyssä, pää alaspäin käännettynä ja hiukseni osuvat melkein maahan. Takanani on liloja, valkoisia ja pinkkejä kukkia ja omakotitalon puuseinä.


Lomalla itselleni tärkeintä on ulkona oleminen, rentoutuminen, lepääminen, mansikat, herneet ja vesimeloni sekä ystävien ja läheisten seura. En ikinä ole kaivannut mitään isompaa tempausta taikka ulkomaanmatkoja, vaikka en sellaisista kieltäydykään. Nk. perus arki ja olo ovat elämäni suurimpia kannattelijoita. Onnistuneen kesän tunnusmerkkejä ovat pitkään ulkona vietetyt kesäillat, sandaalirusketusrajat, rakot, hyttysenpistot ja levännyt mieli. (Toim. huom. jos nyt joku tarjoaisi matkalippuja Sisilian rannoille viinilasi kädessä pötköttelemään rinnakkaistodellisuudessa ilman koronaa... tuskin kieltäytyisin!)

Salamalla otetussa kuvassa näkyy iso lila-keltainen kukka jota pitelen kädelläni. Kukka muistuttaa iiristä