• toinen käsi

VÄISTÄMÄTÖN KESÄ

Päivitetty: kesä 17

Kesä ja lämpö ovat saaneet aivot lomamodelle. Myös ihana irtaantuminen tietokoneesta, Zoomeista ja etätyöskentelystä ovat inspiroineet olla kirjoittamatta tänne sen enempiä. Tässä kuitenkin viimeisen parin kuukauden ajalta asupoimintoja.Olen ulkona, taustallani on omakotitaloja ja niiden takana olevien puiden latvoihin paistaa auringon viimeiset säteet. Päälläni on vaalea lierihattu, joka peittää naamani, vintage farkkutakki ja Venetsia-kassi.
Joskus kuvat onnistuvat tallentamaan juuri sen fiiliksen, joka siinä hetkessä oli.

Kevät ja kesä ovat olleet mielestäni oikein mainioita tänä vuonna. Hellästi, mutta varmasti lämpenevät kelit saavat ihmiset kaivelemaan kesävaatteitaan. Onkin niin sympaattista, miten Suomessa ei yleensä arkailla laittaa kesävaatteita päälle heti ensimmäisinä aurinkoisina päivinä. On jopa hellyyttävää katsella ihmisten autuutta auringossa köllötellessä. Joskus huomaan kyllä itselläni olevan pientä varovaisuutta ja hämmennystä ja kuljenkin takki kainalossa vielä yllättävän pitkään.


Kesäasuja! Tässä spontaaneja sen enempää miettimättä puettuja vaatteita. Kesäisin koen yleensä pukeutumisen suhteellisen tylsäksi, sillä kerrospukeutuminen, pitkät hihat ja muut lempijuttuni jäävät paitsiolle. Toisaalta pitkähihaiset vaatteet suojaavat parhaiten auringolta ja harvoin ne ovat liian tukalia, kunhan valitsee materiaalit hyvin. Olen ollut tyytyväinen siihen, että talvella ostamani kesäisemmät vaatteet ovat tulleet käyttöön. Joskus tuntuu absurdita ostaa vaikka korilaukkua pakkasviimassa, mutta sellaista se kirppistely aina välillä on. Myös oikeasti hyvien shortsien löytäminen on haastavaa, joten kun löydän kahdet hyvät niin päätin ostaa molemmat vielä lumen ollessa maassa.
Tässä asussa yhdistyi saaristomeren seilaaja, ullanlinnalainen ja ihan vain minä kait. Tykkäsin tässä ruutupaidan ja ruutulaukun yhdistämisestä, sekä lempparihousujen käyttämisestä. Puman kengät tuovat aina jotain freshiä asuun. Kashmirvillatakin olisin voinut suosiolla jättää kotiin, mutta se toi jotain lohtua ja turvaa vielä tuolloin vallinneeseen loppukevääseen. Tämä oli muuten hauska aamupäivä lähiravintolan brunssilla - eka kerta ulkoilmassa syömässä!
Tässä asussa ei ole mitään uutta sinänsä, Kiva itselleni ylisuuri silkkipaita tori.fi:stä yhdistyi taas kivasti ruutulaukkuun. Tämäkin kuva on toukokuulta, eli saappaat ja takki sen mukaisesti päällä.


Kesäiltoina valo on niin kaunis ja muuttaa kaiken lämpimän kultaiseksi. Kävelimme pitkän matkan metsässä ja lähialueilla. Päällä on kuukausi sitten löytämäni hauska vintage farkkutakki, Pieni sydän secondhand:stä löytämäni ihana raitakauluspaita ja viime vuonna löydetyt pökät Fidalta. Venetsia-laukku on myös hauska Hakiksen Fida -löytö. En ole Venetsiassa ennen käynyt, joten tämä olkoon tavoitelaukku.

Tässä asussa on myös suhteellisen uusi löytö Fidasta eli tuo pellavasekoitejakku. Se on vuoriton ja täydellinen lämpimien päivien viileneviin iltoihin. Tykkään erityisesti takin väristä ja raidoista. Kuvassa se ei pääse ihan oikeuksiinsa, mutta suunnittelen jo miten sen voisi yhdistää vaikka minkä kanssa. Tykkään myös siitä, että se on käytännöllinen ja soveltuu näin arkisimpiinkin päiviin ja touhuihin. Star Trek t-paita on ehdoton suosikki (odotan jo kutsua tähtilaivaan), joka oli myös löytö Hakiksen Fidasta. Arketin shortsit löysin taas Isoroban Fidalta viime talvena.Olen alppiruusupuskan edessä, kukat ovat vaaleanpunaisia ja päälläni on musta väljä pellavapaita, hopeinen kaulaketju, aurinkolasit ja korilaukku.
Kuin tropiikissa! Kuvassa ei shortseja tai laukkua oikein näy, keskittyminen meni kukkiin.

Alppiruusupuisto on yksi kauneimmista paikoista Helsingissä tänä alkukesän aikana. Päälläni oli kaksi talvella löytämääni juttua: korilaukku Puhoksen Fidalta ja shortsit Isoroban Fidalta. Paita on vanha, Zarasta ostettu ja myöhemmin tuunattu enemmän omanlaiseksi. Väljänmallinen pellavapaita oli oikein sopiva helteiseenkin päivään.